Alternatív programok

Kerékpárosoknak, motorosoknak, kirándulóknak, horgászoknak, fürdőzőknek, kultúrát kedvelőknek

Az aktuális programokat Baranya megyében a www.progger.hu oldalon tekintheti meg

 


Travel Transportation 12 Kerékpárral túrázóknak


45km új kerékpárút Szajktól, a panzió elől indul Bólyon, Villányon és Harkányon át egészen Drávaszabolcsig

http://www.kerekvaros.hu/baranya-kerekparut-terkepe/Motorosoknak


A szomszédos kis falvakon keresztül vezető, nem forgalmas, de annál vadregényesebb utakon keresztül motorozhatunk akár Pécsig, a Mecseken át, vagy Orfűig, ami nagy kedvence a motorosoknak. De Mohácsnál átkompozhatunk a Duna túloldalára, ahol Bajáig is kerekezhetünk. Személyes tapasztalataink alapján szívesen ajánlunk útvonalakat hosszabb vagy rövidebb túrákhoz is.

Kirándulóknak


Gyalogosan akár a környező falvakat is bejárhatjuk, de erdőjárásra is alkalmas a környék.  A Nemzeti Park számos kiránduló  programot kínál.Távolabbi úti célok is gyönyörűek pl. Óbánya és környékénél nincs is szebb Magyarországon. Ajánljuk még a Drávai hajókázást, Mattyot,ahol lovagolhatunk, háziállatokat simogathatunk.

Horgászoknak


Rengeteg, és gyönyörű horgásztó található a környéken. Olaszi tó, Nagynyárád Horgásztó,Bólyi tó..

http://www.horgaszvizkatalogus.hu/index.php?option=com_djcatalog2&view=item&id=160:aaa-baranya-meegyei-lista&cid=6:horgasz-vizeink-baranya-megye

Travel Transportation 28 Gasztronómiát kedvelőknek:

A különlegességeket helyben a vendégháznál is el lehet készíteni, de ha másra vágyik : Szajkon az Autós Vendéglőben magyaros ételekkel várják a vendégeket. A szomszédos Bóly városban több étterem és egy pizzéria is található. aki különlegességekre vágyik mohácsi köcsögös bab, Geresdlaki gőzgombóc, kopácsi halnapok, Csúzai halászcsárda, Bajai halászlé, Villány borkóstolás várja az idelátogatókat.

 Travel Transportation 31 Fürdőzőknek


Mohácsi uszoda és strand, Siklósi Thermal Fürdő, Harkányi fürdő, Sikonda, Magyarhertelend, Orfű.

Kultúrát kedvelőknek

Csak ízelítőül
Szajki falumúzeum, Siklósi vár, Pécsváradi vár, Pécs Múzeumok, Zsolnay Negyed, Pécsi állatkert, fesztiválok,Mohácsi emlékmű, Busóház, Mohácsi múzeumok, Nagyharsány szoborpark, Kölkedi Fehér gólyamúzeum...

Copyright © 2016 Császárkert Vendégház