Bóly

Bóly

A hagyományok bölcsője,a lendület városaBóly az egykori dél-baranyai sváb falvak egyik gyöngyszeme, a település 1997-ben kapta meg a városi rangot.a KIsvárosok csendes, békés nyugalmával, de a nagyvárosokra jellemző fejlett infrastruktúrával, felkészült szakember gárdával és sokszínű kulturális élettel várja akár az idelátogató turistákat.

A bólyi Kastélyparkban kialakított sportpályák, teniszpályák, a feszített víztükrű strand, a település közelében lévő horgásztó, a kiépült kerékpárutak, lovaglási, vadászati programok az aktív pihenésnek biztosítanak lehetőséget. A város kulturális nagyrendezvényeivel, a több mint 300 pincéből álló pincefalujával és színvonalas vendéglátóegységeivel áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

A korszerű infrastruktúrahálózat és Ipari Park mellett megtalálhatók a népi kézművesség hagyományait őrző mézeskalácsos, illetve gyertyaöntő mesterek is.

Látnivalók:

Batthyány-Montenuovo kastély és mauzóleum

Állandó helytörténeti kiállítás

Agrártörténeti múzeum

Kikapcsolódás:

Teniszpálya, fallabda pálya, strand,kerékpárutak, lovaglás, horgászat, pincefalu látogatás, gasztronómia (Erzsébet Étterem, Galéria Pizzéria, Kiskastély Kávézó),Mohács –Bóly fehérborút.


www.boly.hu 

 

 

 

Copyright © 2016 Császárkert Vendégház